YerelManşet

Elektrikli araç krizine Erdoğan müdahalesi: Oldu bu iş, mesele çözüldü

0

Adalar‘da faytonların yasaklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yurtdışından getirtilen, ancak Adalar Kaymakamlığı‘nca izin başvuruları reddedilen 60 elektrikli araçla ilgili kriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözüldü.

Hürriyet‘ten Fatma Aksu‘nun haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyu çözmek için pazartesi günü Ankara’ya gitti ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüştü. Görüşme sırasında Soylu telefonu alıp “Sayın Cumhurbaşkanı konuşacak” dedi ve herkesin duyması için hoparlörü açtı. Bunun üzerine Erdoğan’ın “Oldu bu iş, mesele çözüldü” dediği duyuldu.

‘Adaların kültürüne’ aykırı bulunmuştu

Adalar’da önümüzdeki hafta itibarıyla yolcu taşımaya başlayacağı tahmin edilen elektrikli araçlar, farklı tepkilere yol açmıştı. Kimi araçları fazla renkli ve “Adalar’ın kültürüne aykırı” bulmuş, kimisi ise asıl önemli olanın atlara yapılagelen eziyetin son bulması olduğunu vurgulamıştı.

Araçların 40’ı toplu taşıma, 20’si gezi amaçlı olmak üzere 60 tanesi Büyükada’da kullanılacak. Bunun yanında, Heybeliada’da onar adet toplu taşımacılık amaçlı ve onar adet gezi amaçlı araç, Burgazada ve Kınalıada’da da beşer adet toplu taşımacılık amaçlı elektrikli araç olacak.

Adalar’da faytona koşturulan atlarda geçen yıl Ruam hastalığı görülmesi üzerine faytonların kaldırılması ve elektrikli araca geçilmesi kararlaştırılmış, ancak İmamoğlu’nun 60 elektrikli araç kullanımı için yaptığı başvuru  Karayolları Trafik Kanunu‘na uyulmadığı gerekçesiyle Adalar Kaymakamlığı’nca reddedilmişti.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.