ManşetTürkiyeUlaşım

Ayasofya’da Cuma namazı önlemleri: Yollar kapatılıyor, seferlerde kısıtlama

0
Fotoğraf: AA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 86 yıl sonra ilk kez 24 Temmuz’da ibadete açılacak Ayasofya’da kılınacak Cuma namazı ile ilgili önlemleri açıkladı.

Buna göre alana girişler saat 10.00’da başlayacak; erkekler için üç, kadınlar için iki alan namaz için ayrılacak. Erkekler Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi’nde kadınlar da Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile Mehmet Akif Parkı’nda olacak.

Yollar trafiğe kapatılıyor

Namaz kılınacak alanlara üç ana istikametten gelinecek. Bunlar Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı. Namaz alanlarına girişler 11 ayrı kontrol noktasında polislerimizce arama yapıldıktan sonra sağlanacak.

Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi‘nden Tarihi Yarımada istikametine giden tüm yollar ve Galata Köprüsü, 23 Temmuz yani bugün saat 20.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak.

Bu kapsamda Kennedy, Reşadiye, Ragıp Gümüşpala Caddeleri de aynı saatler arasında trafiğe kapalı olacak. Bu alanda var olan araçların Tarihi Yarımada’dan çıkışına da saat 00.00’a kadar izin verilecek.

Ücretsiz otobüs seferleri

Avrasya Tüneli açık olacak deniz, Metro ve Marmaray seferleri devam edecek. Tramvay seferleri devam edecek, sadece Beyazıt-Eminönü durakları arasında perşembe günü yani bugün saat 20.00’den, pazartesi sabah saat 06.00’ya kadar sefer yapılmayacak.

Otobüslerden inen misafirlerimiz; İETT’nin tahsis ettiği otobüslerle gün boyu Çatladıkapı’ya kadar, ücretsiz taşınacak ve buradan, namaz kılınacak alanlara kadar yaklaşık 200 metrelik mesafeye, yürüyerek ulaşacaklar.

Maske, seccade, sabır, anlayış…

Yerlikaya yaptığı açıklamanın devamında “Misafirlerimizin en büyük arzularının, Ayasofya Camisi’nde namaz kılmak olduğunu biliyoruz. Ayasofya Camimiz sabaha kadar açık olacak” dedi.

Ayrıca “Ayasofya’ya gelirken vatandaşlarımızın yanlarında 4 şey getirmelerini rica ediyoruz. Maske, seccade, sabır, anlayış” açıklamasında bulundu.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.