ManşetKadın

Kadınlardan eylem çağrısı: İstanbul Sözleşmesi başka Pınarlar olmasın diye var

0

Kadınlar, Muğla’nın Ula ilçesinde ayrıldığı eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından önce öldürülen daha sonra da ormanlık alanda bir varilin içerisinde konularak gömülen Pınar Gültekin için sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Kadın Meclisleri, Ankara Kadın Platformu ve Kadınlar Birlikte Güçlü gibi kadın örgütlerinin çağrısıyla 21 Temmuz akşamında yurt genelinde eylem yapılması planlanıyor. bianet’in aktardığına göre altı farklı ilde gerçekleşecek eylemler şu şekilde:

  • Ankara – 19:00’da Kızılay Çankaya Belediyesi önü.
  • İstanbul – 19:30’da Beşiktaş Barbaros Meydanı.
  • İstanbul – 20.00’da Kadıköy’deki Eminönü İskelesi
  • İzmir – 19:00’da Erbil Süel önü.
  • Adana – 18:30’da Atatürk Parkı önü.
  • Samsun- 19:30 Süleymaniye Geçidi

‘Hayır dediği için öldürüldü’

Kadınlar Birlikte Güçlü tarafından yapılan çağrıda Her kadın cinayetinin arkasında yatan sebep ile öldürüldü Pınar Tekin. Bir erkeğe ‘hayır’ dediği için. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak isteyenler kadınlar erkeklere ‘hayır’ diyemesin, ‘hayır’ derse yaşayamasın istiyor” denildi.

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Muğla’da katledilen Pınar Gültekin kızımızın acısı yüreğimizi yaktı; bir canımıza daha kıyıldı. Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” dedi. 

Neler yaşandı?

Cemal Metin Avcı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Menteşe ilçesindeki alışveriş merkezine gitmek için evinden ayrılmıştı.

Aynı gün içerisinde ablası Sibel Gültekin ile telefonla görüştükten sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ailesi, genç kadın için Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunmuştu.

Yaklaşık beş gün sonra Pınar’ın cesedi Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulundu. Cemal Metin Avcı isimli erkek gözaltına alındı ve suçunu itiraf etti. Zanlının ifadesinde ‘Bir anlık nefret ile öldürdüm’ dediği belirtiliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.