YerelDoğa MücadelesiEnerjiManşet

AYÇEP: Sandık kuralım, JES’leri halka soralım

0

Aydın Kızılcaköy’deki Jeotermal Enerji Santrali (JES) projesine verilen iznin durdurulması talepleri Aydın İdare Mahkemesi tarafından reddedilen Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) karar ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Ekoloji Birliği’nde yer alan habere göre referandum çağrısında bulunan AYÇEP “Gelin jeotermallerle ilgili bir sandık koyalım, referandum yapalım, JES’leri halka soralım” dedi.

Bilir kişi incelemesi dahi yapılmadı

Aydın’da 10’u proje halinde olan toplam 38 adet JES’in yapılmaması için yöre halkı ve sivil toplum kuruluşları mücadele veriyor. Buna rağmen, çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Son olarak Aydın Valiliği Sarı Zeybek jeotermal sahası projesi için “Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Gerekli Değildir” raporu vermişti. Bunun üzerine Kızılcaköy Çevre Derneği bu kararı mahkemeye taşımıştı.

‘Çivi dahi çakılmamalı’

Aydın İdare Mahkemesi ise bilirkişi bölgede inceleme yapmadan yürütmeyi durdurmayı reddetmesi üzerine AYÇEP tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar söylendi:

Üç yıldır Kızılcaköy halkı mücadele ediyor. Seslerini duyurmaya, sağır kulaklara dertlerini anlatmaya çalışıyorlar. Köyümüze bu jeotermalleri yapmayın. Haksız cezalar uygulanıyor. Halkın bu tepkisine rağmen JES firmaları hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor.

Aydın İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma talebimizi daha bilirkişi heyeti jeotermal sahasına gelip keşif yapmadan reddetti. JES şirketine istediği gibi jeotermal yapabilirsin diye karar verdi. Bu ne demek oluyor? Bir an önce projenizi hayata geçirin deniliyor. Oysa yasalar, yasal süreçler bitmeden bir çivi dahi çakamazsın diyor.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.