KitapDünyaManşet

Amazon Ermeni Soykırımı’nı yalanlayan kitabı satış listesinden çıkardı

0

Amazon satış listesinde yer alan Ali Nazmi Cora’nın kaleme aldığı Armenian Genocide, A Big Lie (Ermeni Soykırımı, Büyük Bir Yalan) isimli kitabı bir okuyucudan gelen tepki üzerine sitesinden kaldırdı.

bianet’ten Pınar Tarcan’ın haberine göre kitabın kaldırılmasını isteyen Shunt Jarchafjian kaldırılma kararını Asbarez.com’da yazdığı makalede duyurdu.

‘Gerçeğe dayalı bilgi hiçbir şeyin yerini tutmaz’

Yazar Jarchafjian 12 Haziran’da Amazon CEO’su Jeff Bezos‘a kitapla ilgili bir e-posta gönderdiğini söyledi. Jarchafjian’ın aktardığına göre metinde şu ifadeler yer aldı:

Ermeni Soykırımı ile ilgili edebi çalışmalar ararken, soykırım inkârcıları ve tarihsel revizyonistleri tarafından yazılmış birçok kitap ortaya çıkıyor.Umarım Amazon belirtilen ilkelerine sadık kalır ve bu sorunu çözmek için gerekli değişiklikleri yapar.

Şimdi her zamankinden daha fazla bir araya gelmeli ve birbirimizi insan olarak daha iyi anlamalıyız. Gerçeğe dayalı bir bilgi temeline sahip olmak hiçbir şeyin yerini tutamaz.

Listeden kaldırıldı

Jarchafjian’a kısa süre sonra teknik destek müşteri ilişkileri ekibinden bir mail geldi. Mailde “Jeff Bezos e-postanızı aldı ve onun adına yanıt veriyorum” deniyor ve talebinin dikkate alındığı bildiriliyordu.

Jarchafjian bu e-postanın ardından yaklaşık bir hafta sonra kitabın artık Amazon’da olmadığını gördüğü söylüyor.  Amazon, yazara 30 Haziran’da yeni bir e-posta attı. E-postada şunlar yazdı:

Bu başlığı daha ayrıntılı olarak incelerken bu konuyu dikkatimiz sunduğunuz için teşekkür ederiz. A.N.’nin yazdığı ‘Ermeni Soykırımı, Büyük Yalan’ adlı kitap web sitemizden kaldırıldı.İncelememizi istediğiniz başka özel başlıklar varsa, lütfen bu e-postayı yanıtlayın.Amazon’u seçtiğiniz için teşekkür ederiz.

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.