TürkiyeManşet

Ağrı’da Diyadin Belediyesi’ne kayyım atandı

0
Fotoğraf: AA

Ağrı’da Halkların Demokratik Partisi’li (HDP) Diyadin Belediyesi’ne kayyım atandı. Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar, 13 Temmuz günü evine düzenlenen baskıyla gözaltına alınmıştı.

Ağrı Valiliği yaptığı açıklamada kayyım olarak Diyadin Kaymakamı Hasan Doğan’ın görevlendirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar hakkında devam eden Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/2291 sayılı soruşturma dosyası ve bu dosya kapsamında gözaltına alınması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127’nci ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 13/07/2020 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45’inci maddesi uyarınca yine aynı Kanunun 46’ncı maddesi kapsamında Diyadin Kaymakamı Hasan Doğan, Diyadin Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.

47 HDP’li belediyeye kayyım

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Diyadin Belediyesi yüzde 56,82 oy ile HDP’nin olmuştu. HDP’nin şu ana kadar 47 belediyesine kayyım atandı. Partinin altı belediyesinin seçilmiş başkanlarına da KHK’lı oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.