DünyaManşet

Yine ABD, yine aynı yöntem: Floyd’u anımsatan gözaltı infial yarattı

0

ABD‘nin Pensilvanya eyaletine bağlı Allentown kentinde düzenlenen polis şiddeti karşıtı gösterilerde, bir polis memurunun bir göstericinin boğazına diziyle baskı uyguladığı görüntüler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz cumartesi Lehigh County Cezaevi’nin önünde bir sokakta gerçekleşen olay, yoldan geçen biri tarafından görüntülendi. Yaklaşık yarım dakikalık görüntülerde, üç beyaz polisin bir adamı yerde tuttuğu görülüyor. Polislerden biri dirseğini, daha sonra da dizini kullanarak feryat eden adamı yere bastırıyor.

Floyd’un ailesinin avukatı da paylaştı

Sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılan video pek çok kişiye George Floyd’un gözaltına alınırken öldürülmesi hatırlattı. Floyd’un ailesini temsil eden avukat Ben Crump da videoyu sosyal medyada paylaşanlardan biriydi.

Crump paylaşımında şu yorumda bulundu:

Şiddet İçeren Video: Allentown polisi bu adamın yüzünü kaldırıma dayadı ve daha sonra memurlarından biri dizini adamın boynuna koydu!! Bu dün de oldu ve #GeorgeFloyd’un ölümüne sebep olan şeydi. Bu memurun adına ve rozetine #ŞİMDİ ihtiyacımız var. #NefesAlamıyorum”.

Görüntülerin sosyal medyada dolaşıma girmesinin ardından onlarca kişi, olayın yaşandığı cezaevinin önünde toplandı ve polis şiddetini protesto etti.

Kimlikler açıklanmadı

Allentown Emniyet Müdür Yardımcısı Bill Lake görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Olayın incelendiğini söyleyen Lake’in departman adına yaptığı açıklamaya göre, görüntülerdeki şahsın, fevri davranışları nedeniyle polis memurlarınca zapt edilmesi gerekti:

Kişi, memurlara ve hastane personeline bağırmaya, çığlık atmaya ve tükürmeye başladı. Memurlar kişiyi zapt etmeye çalışınca tüm taraflar yere düştü. Kişi kural tanımazca davranmaya devam etti, bu da memurların kişiyi zapt etmesini gerektirdi ve hastane bir tükürük siperi getirdi.

Yapılan açıklamada, polislerin ve yere yatırılan şahsın kimliği de, şahsın tutuklanıp tutuklanmadığı da belirtilmedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.