YerelDoğa MücadelesiEditörün SeçtikleriManşet

Konya’da kömür madenine karşı çıkan köylüler iş makinelerinin önüne geçti

0

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşçugöl Mahallesi’nde yapılmak istenen kömür madenine karşı çıkan halk iş makinelerinin önüne geçti. Köylü kadınlar ise oturma eylemi yaparak köyün giriş çıkışlarını trafiğe kapattı.

Yaşanan olaylar üzerine bölgedekilerin taleplerini dinlemek için mahalleye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun bir vatandaşa “Kes sesini lan” diyerek çıkış yapması üzerine tepkiler daha da büyüdü.

Dört kişi gözaltına alındı

Konuşması boyunca “Devlet isterse topraklarınızı elinizden alır” şeklinde beyanlarda bulunan Kaymakam, toplantıyı terk etti. Bölge halkı ise Kadiroğlu’nu yuhalayarak protesto etti.

Jandarmanın müdahale ettiği eylemde biri kadın dört kişi gözaltına alındı.

Neler yaşandı?

Çavuşçugöl Mahallesi’nde yaşayanlardan ilk olarak kömür madeni açılmak istenen araziyi satmaları talep edilmişti. Vatandaşlar, 200 yıllık tarlalarını satmak istemeyince 3 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile tarlaların, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) tarafından kamulaştırılacağı bildirilmişti.

İş makinelerinin tarlalara girmesi üzerine halk, 23 Haziran Salı günü köy merkezinde bir araya gelerek yürüyüş yapmak istemiş jandarmanın engeliyle karşılaşmıştı.

Halkın tepkisinin büyümesinin ardından İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş bölgeyi ziyarete gitmişti. Bölgede yaptığı incelemelerin ardından “Eğer bu işgal devam ederse iş makinelerinin önüne yatar canımız pahasına bu işgale engel oluruz” demişti.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.