Kanal İstanbulDoğa MücadelesiManşet

Kanal İstanbul güzergahında 14 kilometrelik yürüyüş

0
Fotoğraf: Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan birey ve kurumların oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu “İki deniz arasında kanal değil yürüyüş olur” sloganıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşlerin ikincisini tamamladı.

12 Temmuz Pazar günü 14.30’da Küçükçekmece Tarihi Köprü‘de bir araya gelen eylemciler burada bir basın açıklaması okudu. Açıklamada “Bizler Covid-19 salgınında yaşamımızı sürdürmeye çalışırken, iktidar bu süreçte bile rant hırsından vazgeçmiyor. Halkın ihtiyacı ölüm projesi değil işsizliğe, yoksulluğa çözüm üretilmesidir” denildi.

‘Yedi gün içinde evi boşaltmamız isteniyor’

Açıklama proje güzergahında yaşayanların söz almasıyla devam etti. Bayramtepe Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş yaptığı açıklamada “Daha geçtiğimiz günlerde komşularımıza yedi gün içerisinde evlerini boşaltmalarına yönelik bir tebligat geldi. Hem ‘Evde Kal Türkiye’ hem de ‘Yedi gün içinde evini boşalt Türkiye’ nasıl olacak bu iş diyoruz biz” ifadelerini kullandı.

14 kilometrelik yürüyüş

Açıklamanın ardından Koordinasyon’un çağrısıyla bir araya gelen vatandaşlar 14 kilometrelik güzergahı yürümeye başladı. Yol boyunca sloganlar atan eylemciler ‘Kanal’ı değil yaşamı savunuyoruz’ dedi.

Yürüyüş sırasında yerleşim yerlerinde yaşayan halk bilgilendirilirken Kanal İstanbul projesinin yaratacağı yıkımın tartışıldığı forumlar da düzenlendi. Yürüyüş Yarımburgaz Mağarası‘nda son buldu.

Burada da kısa bir açıklama gerçekleştiren grup “Yaşamı,ağacı,kirpiyi tüm canlıları savunacağımızı, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkacağımızı tüm rant severlere haykırıyoruz: Ya Kanal Ya İstanbul” dedi.

 

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.