DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

DSÖ: Koronavirüs pozitif vaka sayısında rekor artış var

0
Alınan önlemlerin hafifletilmesi ve normalleşmeye geçilmesiyle birlikte dünya çapında koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı artış devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)‘nden dün (12 Temmuz) yapılan açıklamada, son 24 saatte 230 bin 370 yeni vaka kaydedildiği bildirildi. Bu rakam, vaka sayısında yeni bir rekor anlamına geliyor. Örgüte göre virüsten yaşamını kaybedenlerin sayısı ise günlük 5 bin civarında seyrediyor.

Vaka sayıları dünya genelinde 13 milyona yaklaşırken virüsten dolayı son yedi ayda hayatını kaybedenlerin sayısı da 565 bin kişi oldu.

Türkiye’de açıklanan rakamlara göre, bugüne kadar 3 milyon 975 bin 455 kişiye test yapıldı. Toplam vaka sayısı 212 bin 993, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 5 bin 363 olarak açıklandı. Türkiye’de de dün bin 12 yeni vaka tespit edildi, 19 kişi de salgın nedeniyle yaşamını yitirdi.

DSÖ, Pazar günü yaptığı açıklamada vaka sayılarının özellikle ABD, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika’da artış gösterdiğini belirtti. Brezilya’da 45 bin, Hindistan‘da ise 28 bin vaka tespit edildi. Rusya, Portekiz, İngiltere ve Romanya‘da da birçok yeni vaka bildirildi.  

ABD’de yeni rekor

Koronavirüs vakalarında dünyada ilk sırada olan ve sayıların büyük bir hızla arttığı ABD’de son 4 günde günlük 60 binden fazla vaka bildirildi. Başka hiçbir ülkede böyle bir artış tespit edilmiş değil. 

ABD’de en fazla vaka sayısının Florida’da kaydedildiği açıklandı. Pazar günü eyalette 15 binden fazla yeni vaka tespit edildiği bildirildi. Florida maske takma zorunluluğuna karşı protesto gösterilerinin olduğu eyaletlerin arasında yer alıyor. Cumartesi günü de eyalette Walt Disney World parkı dört aydır ilk kez ziyaretçilere açıldı. Parkta ziyaretçi sayısının kısıtlı tutulması ve maske takma zorunluluğu getirildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.