ManşetDoğa MücadelesiEkoloji

Gözaltına alınan Kuzey Ormanları Savunması aktivistleri serbest bırakıldı

0

Kıyıköy’de bulunan Rüzgar Enerjisi Santralleri’nin kapasitesinin artırılmasına karşı yaptıkları basın açıklaması sonrasında gözaltına alınan Kuzey Ormanları Savunması aktivistleri serbest bırakıldı.

Eylemciler Borusan A.Ş tarafından kuşların göç yolu üzerinde olan, ormanlık ve tarım arazilerinin üzerine 20 Adet daha rüzgar türbini yapılmasına tepki göstermek için şirketin Taksim İstiklal Caddesi’nde bulunan binası önünde bir araya gelmişti.

Burada basın açıklaması gerçekleştiren eylemcilerden arasından Seda Elhan, Seçkin Ulaş Barbaros, Eren İpçizade ve Mustafa Çakır polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Gerekçe Taksim’de olması

Gözaltına alınanlardan Seda Elhan Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada polisin gözaltı gerekçesi olarak eylemin İstiklal Caddesi’nde gerçekleşmesini gösterdiğini söyledi. Elhan, polisin “İzin almadan burada eylem gerçekleştiremezsiniz” dediğini anlattı.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet sebebiyle gözaltına alınan eylemciler Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan kişiler, sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.  Elhan, daha sonra savcılık karşısına çıkarılacaklarını belirtti.

‘Borusan şimdiden ağaç kesimlerine başladı’

Borusan Holding’in Kıyıköy’deki faaliyetlerini daha da genişleteceği haberini aldıkları için eylem yaptıklarını belirten Elhan “Şimdiden bölgede ağaç kesimleri başladı. Elimize çok sayıda video geçiyor. Şirketin ormanlara müdahaleyi bir an önce durdurması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Borusan şirketinin ülkeye değer kattıklarını ifade ederek ormanları katlettiğini söyleyen Elhan, “Biz bu davranışı iki yüzlülük olarak yorumluyoruz. Bunu da onlara söylemek için oradaydık” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.