DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Sırbistan’da koronavirüs önlemleri protesto edildi

0

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic‘in, başkent Belgrad’da hafta sonu yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamasının ardından Ulusal Meclis Binası önünde toplanan binlerce gösterici, binaya zorla girmeye çalıştı. Vucic’i hedef alan göstericiler “İhanet”, “Kosova”, “Hırsızlar” ve “İstifa” şeklinde sloganlar attı.

Emniyet güçleri, kendilerine sert cisimler atan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Bunun üzerine şehrin farklı bölgelerine dağılan göstericiler çöp konteynerlarını ateşe verdi, polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

Meclis’in çevresine etrafına takviye polis kuvvetleri sevk edilirken, yaralananların olduğu ve bazı polis araçlarının yakıldığı bildirildi. Emniyet Genel Müdürü Vladimir Rebic olaylarda çok sayıda polisin yaralandığını duyurdu.

Bir günde en yüksek vaka

Sırbistan’da son 24 saatte 13 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybının 330’a, vaka sayısının ise 16 bin 719’a çıktığı açıklanmıştı. Salgının başından bu yana bir gün içinde en fazla can kaybı yaşanırken, başkent Belgrad’da bazı yeni tedbirler alınmıştı.

Aleksandar Vucic, Belgrad’da durumun oldukça vahim olduğunu belirterek, kentte beşten fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığını ve cumadan pazartesi gününe kadar yeniden sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.