ManşetDoğa MücadelesiEditörün Seçtikleri

İÜC Avcılar Yerleşkesi’nde inşaat çalışması: Doğayı sev, yeşili koru, ağacı kes

0

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi’nde inşaat faaliyetleri için kampüsteki ağaçlar kesilmeye başladı. Aralarında onlarca yıllık çınar ve çam türlerinin bulunduğu ağaçların kesilmesine tepki gösteren öğrenciler #İUCağaçkatliamınadurde etiketi üzerinden tepkilerini dile getirdi.

Üniversitenin ağaç kesimlerini öğrenen ismini vermek istemeyen bir öğrenci, Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada koronavirüs sebebiyle kampüse öğrencilerin alımının kısıtlandığını ancak kampüste yaşayan hayvanları beslemek için girdiklerinde kesilmiş ağaçların manzarasıyla karşılaştıklarını anlattı.

Okuldan yeşil yıkamalı paylaşım

Kesilen ağaçların sayısı konusunda bir netlik yok. Ancak şu ana kadar 30 ile 50 arasında ağacın kesilmiş olabileceği düşünülüyor. Konuştuğumuz öğrenci okulun üç tane ağacın yerini değiştirdiğini ancak geri kalanların parçalara ayrılmış bir şekilde yerde durduğunu söyledi.

Okulun yerini değiştirdiği ağaçlar ile ilgili yaptığı paylaşıma tepki gösteren öğrenci “Okul, ağaçları kestiği yetmez gibi bir de taşıdıkları üç tane ağacı gösterip altına ‘doğayı seviyoruz’ yazdı” dedi.

‘Doğayı seviyor, yeşili koruyoruz’

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa hesabından yapılan paylaşımda “Avcılar Yerleşkemizde devam eden yenileme çalışmaları kapsamında inşaat alanında bulunan ağaçlar, zarar görmemeleri için özenle yeni yerlerine taşınıyor” ifadeleri kullanıldı. Paylaşımın altında ise “doğayı seviyor yeşili koruyoruz”, ve “yeşil kampüs” etiketleri kullanıldı.

 

‘Depremden zarar gören binalar yenileniyor’

Yeşil Gazete olarak ulaştığımız İÜC İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’ndan Hakan Acartürk okulda süregelen inşaat ile ilgili açıklama yaptı. Acartürk kampüsteki birçok binanın geçmişteki Silivri depremi nedeniyle hasar gördüğünü bu sebeple okul içerisinde yenileme çalışmalarına başladıklarını açıkladı. 

Acartürk “Bu süreçte kimi binalar yenilendi, kimi binalar ise yıkıldı ve yerlerine yeni binalar inşa edilecek. Kesilen ağaçlara zarar gelmemesi için de ağaçlar köklerinden sökülerek yeni yerlerine taşınıyor” dedi. Yetkili, toplamda kaç ağacın kesildiği ve kaç tanesinin yeniden dikildiğine dair bir bilgisi olmadığını belirtti.

Öğrenciler ise ağaç kesimlerinin biran önce durdurulmasını, kesilen ve yeniden dikilen ağaçların sayısı ile ilgili de bilgi verilmesini talep ediyor.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.