TürkiyeManşet

Hrant Dink davasında mahkeme heyeti üçüncü kez değişti

0

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink‘in öldürülmesine ilişkin yeniden görülmeye başlanan davanın 107’nci celsesi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde (ACM) görüldü.

Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi’nde görülen duruşma öncesinde mahkeme heyeti üçüncü kez değişerek daha önce 37’inci ACM başkanı olan Akın Gürlek mahkeme başkanlığına getirildi.

Üç tanık dinlendi

Bugün görülen duruşmada daha önce alınan ara kararlar doğrultusunda tanıklar Fox TV çalışanı Soner Dabağ, İstanbul İl Jandarma görevlisi Ali Okur ve Onur Yücel dinlenildi.

76 sanığın yargılandığı dava kapsamında, Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün ve dönemin  İstanbul Jandarma İstihbarat Görevlisi Yüzbaşı Muharrem Demirkale tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilim Sistemi (SEGBİS) aracığıyla katıldı. Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz ise duruşmada yer aldı.

Ek tanık istemi reddedildi

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, MİT görevlileri Hüseyin Kubilay Günay, Özel Yılmaz ve Handan Selçuk’un tanık olarak dinlenilmesini talep ettiklerini ve mahkemenin bu doğrultuda karar verdiğini  hatırlattı.

Duruşma savcısının bu tanıkların dinlenilmesinden vazgeçilmesini istediğini anımsatan Bakırcıoğlu, mahkemeden söz konusu talebin karara bağlanılmasını istedi. Avukat Bakırcıoğlu ayrıca dönemin MİT Bölge Başkanı Ahmet Köksoy’un da tanıklık yapmasını talep etti.

Talepleri karara bağlayan mahkeme heyeti, 3 MİT görevlisinin tanık olarak dinlenilmesi isteminin, dosyada dinlenen tanıkların yeterli olduğu gerekçesiyle reddine karar verdi.

Duruşma yarın devam edecek

Heyet, dönemin MİT Bölge Başkanı’nın tanık olarak dinlenilmesine karar vererek MİT Başkanlığına yazı yazılmasına, izin verildiği takdirde tanığın duruşmaya çağrılmasına hükmetti.  Duruşmaya yarın devam edilecek.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.