KadınManşetTürkiye

Dört kadına sosyal medyadan cinsel saldırı ‘kaba söz’ sayıldı, takipsizlik verildi

0
Oyuncu Berna Laçin, gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyada yapılan cinsel saldırıları “ağır eleştiri” ve “kaba söz” sayan savcılık, soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal‘ın ”Etik kurallara uyan milli hesaplar” diye tanımladığı hesaplardan, Laçin, Mengü, Kaftancıoğlu ve Altun’u hedef alan hakaret ve taciz içerikli paylaşımlar yapılmıştı. 

Kadir G. isimli kişi de, Twitter’da ‘elmeru_baba’ kullanıcı adıyla 1 Mayıs’ta şu paylaşımı yaptı: “Herkes yazmış darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, berna benim, feyza altun benim. Cananı ben almam aklınızdan bile geçirmeyin şimdiden söyliiim.”

Kamuoyunun büyük tepki gösterdiği paylaşım hakkında dört kadın da savcılığa şikayette bulundu. Berna Laçin’in şikayeti üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımı yapan Kadir G. hakkında “sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “tehdit” suçlarından soruşturma başlattı.

“Ağır eleştiri”

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz‘un aktardığına göre soruşturmayı tamamlayan savcılık, paylaşımı yapan Kadir G. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığını belirtildi.

Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın “ağır eleştiri niteliğindeki davranış”, “kaba söz” ve “kaba ve nezaket dışı hitap tarzı” olduğu belirtilerek, bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunuldu. Kararda,ayrıca “Açık olmayan bazı sözlerin hakaret kapsamına girip girmediğinin değerlendirilmesi için bu sözlerin içeriğinin bulunması ya da çok açık biçimde anlaşılır olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.