TürkiyeManşet

Van Gölü’nde hayatını kaybeden göçmen sayısı 11’e yükseldi

0

Van Gölü‘nde göçmenleri taşıyan bir teknenin batmasına ilişkin yürütülen arama çalışmalarında iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybeden  göçmen sayısı 11’e yükselmiş oldu.

Tekne 27 Haziran tarihinde Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi‘nde Van Gölü’ne açılmıştı. Teknede bulunan Sedat ve Medeni Akbaş’tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuş ve arama çalışmaları başlamıştı.

Havadan ve karadan arama faaliyetleri

Van Gölü yüzeyinde Jandarma, JAK, Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri tarafından yürütülen çalışmaya Deniz Kuvvetleri de destek oluyor.

Çalışmada dört sonar ve dört ROW cihazıyla suyun altı taranırken diğer ekipler de havadan, karadan ve göl yüzeyinde arama faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak batan teknenin izine hala rastlanmadı.

Dört kişi tutuklandı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle suyun bulanık olmasının arama çalışmalarını olumsuz etkilediği, cihazların net görüntü alamadığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada konuyla ilgili 11 kişinin göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan dört kişi hakkında ise tutuklama kararı verildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.