DoğaManşetYerel

Gelibolu Yarımadası yanıyor

0

Tarihi Gelibolu Yarımadası‘nda Ilgardere ile Eceabat ilçesi Yalova köyleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen ve dumanları Çanakkale kent merkezi ile yarımadanın büyük bölümünden görülen yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler sevk edildi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, şehitliklerden uzak alanda etkili olan alevleri kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Çanakkale Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu

Manisa’daki programını iptal ederek yangın bölgesine hareket eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada yangına 20 helikopter, iki amfibik uçak, 107 arazöz, yedi dozer ve 400 personelle müdahale edildiğini söyledi ve  “Orman Genel Müdürümüz bölgeye intikal etti. Çalışmalar sürüyor. Tüm ekiplerimiz orada. Helikopter filomuzun çok önemli bir kısmı orada” dedi. 

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Yangının herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını belirten Aktaş, “Yangının rüzgarla şiddetini artırması durumunda Yalova köyünü tedbir amaçlı boşaltabiliriz” dedi. Öte yandan denizden söndürme çalışmalarına başlandığı için Çanakkale Boğazı‘nda gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.