DünyaAvrupa'da Yeşil DalgaManşet

Yeşiller’in başarısı Fransa Başbakanı’nı koltuğundan etti

0

Fransa Başbakanı Edouard Philippe’in bugün istifa ettiği açıklandı. Philippe ile birlikte mevcut kabinede görev yapan bakanlar da istifalarını sundu.

Elysee Sarayı, istifanın kabul edildiğini açıklarken, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un yeni kabineyi oluşturana kadar Philippe’in hükümetle iletişimi sürdürmek için çalışacağını bildirdi. Cumhurbaşkanlığı “Yeni Başbakan’ın gelecek saatler içinde görevlendirileceğini” de duyurdu. 

‘Yeşil seçmen’in oyunu almak için yeni politikalar

Hafta sonu yapılan yerel seçimde Macron’un beklediğini elde edememiş; Fransız Yeşiller’i, sol ittifakla birlikte büyük zafer kazanarak, tüm büyük kentlerde belediye başkanlıklarını elde etmişti. Macron’un, Yeşiller’in aldığı başarılı sonuçlardan sonra kabine değişikliğine gideceği, Yeşil seçmenin oyunu alabilmek için “çevreci politikalar”a ağırlık vereceği konuşuluyordu

Fransız Cumhurbaşkanı, dün yerel basına yaptığı açıklamalarda cumhurbaşkanlığının kalan döneminde ‘yeni bir ekiple’ ilerleyeceğini söylemiş; “Yeni dönemde yeni bağımsızlık hedefleri, yeniden inşaa ve farklı yöntemler uygulanacak. Bunların arkasında yeni bir ekip olacak” demişti.

Fransa’da bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi 2022 yılında yapılacak.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.