GündemManşetTürkiye

AKP’den Sivas katliamına ‘katliam diyenler’ hakkında suç duyurusu

0

AKP Sivas Gençlik Kolları Başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi Murat Toraman, Sivas Katliamı için “Sivas Katliamı” diyenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak cezalandırılmalarını istedi. Toraman, suç duyurusu dilekçesinde özetle şu ifadelere yer verdi:

“1993 yılında yaşanan ve Sivaslılarla, Sivasla asla alakası olmadığına inandığımız Madımak Olayı’nın, 27 yıldır belirli bir kesim tarafından Sivas’a mal edilmesini şiddetle reddediyorum. Böyle üzücü olayı Sivaslılar olarak tasvip etmemiz asla mümkün değildir.

1993 yılında yaşanan acı olayın bana göre Sivas ismi ile yan yana anılması bile zuldür. Olayın gerçekleştiği yer olan Madımak Oteli, olayı anmak ve anımsamak isteyenler için yeterli olmalıdır. ‘Sivas Olayı’ bile demeye gönlüm razı değildir. Kaldı ki bu yaşanan üzücü olay için ‘Sivas Katliamı’ denmesini isteyenler veya özellikle bu ifadeyi kullananlar da yok değildir.

Bir Sivaslı olarak, bir Sivas aşığı olarak, bir Sünni olarak, Alevilerle kardeşçe yaşayan bir vatandaş olarak, olaylarla hiçbir alakası olmadığı halde suçsuz yere aylarca mahkum edilen bir dedenin torunu olarak, bu olayın acısını iliklerine kadar yaşamış biri olarak, 1993’de yaşanan olaylar için ‘Sivas Katliamı’ ifadesini kullanan kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve cezalandırılmasını istiyorum.”

Sivas Katliamı’nda 35 aydın kaldıkları otel ateşe verilerek katledilmişti. 

‘Sivas olayları’ diyen Vali için de suç duyurusu yapılmıştı

Sivas Katliamı’nda öldürülen Gülsün Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa, Sivas Valisi Salih Ayhan’ın katliamın 27. yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamalarda “Sivas olayları” ifadesini kullanması üzerine önceki gün suç duyurusunda bulunmuştu.

Karababa Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör katliamlarından biri olan Sivas Katliamı’ndan ‘Sivas olayları’ diye bahsetmek ve bu katliamda katledilen insanların öldürüldüklerini bile söylemekten imtina ederek bu insanların ‘vefat edenler’ diye bahsetmek bu terör katliamının katliam olduğunu reddetmek anlamına gelir” demişti.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.