LGBTİ+Manşet

Yüzlerce avukattan ortak LGBTİQ+bildirisi: Hepimiz eşit olana dek hiçbirimiz özgür değiliz

0

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Hatay, Diyarbakır, Elazığ ve Çorum‘un da bulunduğu barolardan 762 avukatın imzacı olduğu bildiride, Türkiye Anayasası, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) dikkat çekilerek, her türlü ayrımcı yaklaşımın yasaklandığı vurgulandı.

“Bizler barolarımıza mensup avukatlar ve hukukçular olarak LGBTİQ+ haklarının, medeni özgürlüklerinin ve eşitliğinin avukatıyız! LGBTİQ+Onur haftası, Onur Yürüyüşü kutlu olsun!” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Hepimiz eşit olana kadar hiçbirimiz özgür değiliz. Ayrımcılık bilimden, dinden, komşudan, ev-içinden, sokaktan, okuldan, devletten, kurumlardan, toplumdan, “her nereden” kaynaklanırsa kaynaklansın “her türü”yle yasaklanmıştır. Anayasamız, BM ve AİHS hukuku açıktır. Temel haklar ve medeni özgürlüklerle ilgili hukuk ve etik açıktır: lgbtiq+ haklarıinsan haklarıdır! Bizler barolarımıza mensup avukatlar ve hukukçular olarak LGBTİQ+ haklarının, medeni özgürlüklerinin ve eşitliğinin avukatıyız! LGBTİQ+Onur haftası, Onur Yürüyüşü kutlu olsun!

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.