İklim KriziManşet

Greta Thurberg: Liderlerin iyi imaj için benimle selfie kuyruğuna girmesi utanç verici

0
 
İsveç Devlet Radyosu‘na konuşan 17 yaşındaki iklim aktivisti şunları söyledi: 
 

Beni gördüklerinde birdenbire Instagram hesapları için benimle fotoğraf çekip #savetheplanet (gezegeni kurtar) etiketi ekleme fırsatını  gördüler. Kendi nesillerinin gelecek nesillere ihanet ettiğinden utanmayı bir an için olsun unuttular.” 

‘Sosyal medyada umursuyormuş gibi görünmek için..’ 

Daha önce de BBC‘ye kendisiyle selfie çektirmek için sıraya girenler arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de bulunduğunu söyleyen Thunberg, İsveç Radyosu’ndaki röportajinda bu kez Adil olmak gerekirse sadece o değil, pek çoğu vardı” diye ekledi.

“Bu tür şeyler sürekli oluyor. İnsanlar benim ve diğer iklim aktivistlerinin yanında poz vermek istiyor” diye yakınan genç iklim aktivisti, şu eleştirileri  getirdi: 

“Bunu sosyal medyada paylaştıklarında iyi görünüyorlar, kendilerine umursuyor havası veriyorlar. Beni genelde yanında poz verilecek, kendilerini iyi gösterecek biri olarak görüyorlar, bundan gerçekten hiç hoşlanmıyorum, çünkü ben bu türden bir kişi olmak istemiyorum.”

Greta Thunberg söyleşide Covid-19 pandemisinde dünya çapında değişikliğe gitmek zorunluluğunun, iklim krizine karşı daha fazla eyleme geçilmesini teşvik edeceğine dair umutlarını da dile getirdi. 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.