TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Sınırlı sokağa çıkma yasağı yarın başlıyor

0

27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sebebiyle Türkiye genelinde uygulanacak sınırlı sokağa çıkma yasağı yarın başlıyor. Geçtiğimiz hafta benzer bir kısıtlama Liselere Giriş Sınavı (LGS) için uygulanmıştı.

18 Haziran’da İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı “LGS ve YKS Tedbirleri” konulu genelgeye göre yasak 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında geçerli olacak.

Amaç yayılımı kontrol altında tutmak

Genelgenin amacı “salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak” olarak belirtildi.

Bu durumda  YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. 

Nereler açık olacak?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak gün ve saatlerde; ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak.

Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın fırın, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlıcılara gidip gelebilecek.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.