TürkiyeManşetMedya-İnternet

RTÜK’ten TELE 1’e Abdülhamid soruşturması

0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ’ın TV programında Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı  II Abdülhamid ile ilgili sözleri gerekçesiyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Şahin, yaptığı paylaşımda “TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır” dedi.

Sosyal medyada hedef gösterildi

Merdan Yanardağ’ın Abdülhamid ile ilgili “emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan” ifadelerini kullanması sosyal medyada tepkiyle karşılanmıştı.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de yaptığı paylaşımda “Abdülhamîd Hân Hazretleri’ne ‘aşağılık’ diyebilme gücünü nereden alıyor?! Üzerimizde bunca hakkı bulunan Hâkânımıza yaptığı bu hakâretten dolayı kendisini Allâh’ın adâletine havâle ediyor ve hepinizden bu kınamaya destek bekliyoruz!” diyerek Yanardağ’ı hedef göstermişti.

Yanardağ’ın incelemeye gerekçe gösterilen sözleri şu şekilde: “1908’de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa’yı Taif’te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal’lere, Tevfik Fikretlere…”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.