YerelDoğa MücadelesiManşet

İYİ Partili vekilden Konya’daki kömür madenine tepki: Gerekirse iş makinelerinin önüne yatarız

0

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, kömür madeni açmak için acele kamulaştırma kararı verilerek tarlalarının ellerinden alınmasına tepki gösteren Konya Ilgın’a bağlı Çavuşçugöl Mahallesi’nde yaşayan halkı ziyaret etti.

Yokuş, bölgede yaptığı incelemelerin ardından “Eğer bu işgal devam ederse iş makinelerinin önüne yatar canımız pahasına bu işgale engel oluruz” dedi.

Neler yaşandı?

Çavuşçugöl Mahallesi’nde yaşayanlardan ilk olarak kömür madeni açılmak istenen araziyi satmaları talep edilmişti. Vatandaşlar, 200 yıllık tarlalarını satmak istemeyince 3 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile tarlaların, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) tarafından kamulaştırılacağı bildirilmişti.

İş makinelerinin tarlalara girmesi üzerine halk, 23 Haziran Salı günü köy merkezinde bir araya gelerek yürüyüş yapmak istemiş jandarmanın engeliyle karşılaşmıştı.

Bölgede incelemeler yapıldı

Fahrettin Yokuş, bölge sakinleriyle birlikte iş makinelerinin çalıştığı bölgeyi, maden yapılmak istenen arazinin 200 metre uzağında yer alan ve bin kişinin yaşadığı Çavuşçugöl Mahallesi’nde inceleme yaptı.

Konya’nın Nabzı’nda yer alan habere göre Yokuş, koronavirüs sürecinde gıda üretiminin önemine vurgu yapanların çiftçilerin mahsülünü biçip geçtiğini söyledi.  Tarlasına gittiğinde iş makineleri ile karşılaştığını söyleyen Sıtkı Mavuş “İçindeki arpayı mahsulü beklemeden kazar gider işime bakarım diyor” sözleriyle tepki göstermişti.

Daha önce de bölgede kömür madenleri açıldığını söyleyen Yokuş, bu sebeple tarlaların veriminin düştüğünü ve hanedelerdeki hastalıkların arttığını belirtti.  Yokuş, köy sakinlerinin mücadelesine ilerleyen günlerde destek vermeye devam edeceğini söyledi.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.