TürkiyeManşet

Başak Demirtaş’a cinsel saldırı tehdidinde bulunan kişi serbest kalmış

0

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş‘a ilgili sosyal medyada cinsel saldırı tehdidinde bulunan Vedat M.’nin tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Vedat M. 16 Haziran’da tutuklanmış, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan V.Y. ise serbest bırakılmıştı.

Ev hapsinde kalacak

Gazete Duvar’dan Deniz Tekin‘in haberine göre, çıkarıldığı Sakarya 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nde “Suç işlemeye alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklanan Vedat M.’nin de tutuklandıktan bir gün sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Vedat M.’nin avukatının tutuklama kararına karşı yaptığı itirazı inceleyen Sakarya 1. Sulh Ceza Hâkimliği, tahliyesine karar vererek, hakkında evden ayrılmama şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Karar ile birlikte tahliye olan Vedat M. ev hapsinde kalacak.

‘Manevi duyguları kabardığı için…’

Vedat M’nin avukatı müvekkilinin paylaşımının maksadını aştığını ancak hiçbir siyasi partiyi hedef almadığını belirtti. Avukat şu açıklamayı yaptı:

Tamamen o anda şehitler ile ilgili şehitler ile alakalı hakaret içerikli sözleri görmesi üzerine manevi duyguları kabardığından böyle bir paylaşımda bulunmuştur.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.