ManşetKentUlaşım

İBB’nin İstanbul’a altı bin yeni taksi plakası teklifi reddedildi

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin (İBB) İstanbul’a altı bin yeni sarı taksi plakası getirilmesine ilişkin teklifi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)  toplantısında görüşüldü.

Toplantı sonucunda İBB’nin son anda beş binden altı bine çıkardığı yeni taksi plakası teklifi kabul edilmedi ve alt komisyona havale edildi. Teklif, bir sonraki UKOME toplantısında tekrar görüşülecek.

Balyalı: Yapısı değiştirildiği için kabul edilmedi

İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı reddedilmesinin sebebi olarak UKOME’un yapısının değiştirilmesi ve Belediye’nin merkezdeki çoğunluğunu kaybetmiş olması olarak gösterdi.

31 Mart 2019 seçimlerinden önce UKOME’deki üye çoğunluğu Büyükşehir Belediyeleri’nde olmasına karşın, yapılan mevzuat düzenlemeyle valilik ve bakanlık temsilcileri UKOME’de çoğunluk haline getirilmişti.

‘Siyasi bir karar’

Balyalı yaptığı Twitter paylaşımında “UKOME’nin yapısının değişmesinin sonucu olarak Kurula sonradan eklenen Bakanlıkların görüşleriyle bu karar alındı. Yani bu karar siyasi bir karardır” dedi.

Toplantıda taksi taşımacılığının düzenlenmesi, minibüslerin taksiye dönüştürülmesi, taksi dolmuşların taksiye dönüştürülmesi, Silivri, Çatalca, Şile’deki “M” seri plakalı taksilerin “T” seri plaklalı taksi kapsamında değerlendirilmesi, turistik İstanbulkart düzenlenmesi, çeşitli ilçelerde yayalaştırma, park yerleri gibi teklifler de ele alındı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.