KadınGündemManşet

‘Bizden önce kadının adı yoktu’ diyen AKP’li Zengin’e tepkiler büyüyor

0

Meclis Genel Kurulu’nda Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sürerken dün akşam (24 Haziran Çarşamba) Meclis TV ekranlarından yansıyan konuşmalar kamuoyu ve kadın örgütlerinin tepkisine neden oldu. 

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in “çocuk istismarını” meşrulaştıran yasa taslağını hatırlatması üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, uzun zamandır “kadınlar üzerinden terörün legalize edilmesiyle” ilgili özel bir gayret olduğunu belirtti. Zengin, şunları söyledi: 

“Bunu kaldıran bizleriz. Türkiye’de kimin ne derdi varsa TBMM’ye geliyor. Roman kardeşlerimiz yok mu? CHP’yi ziyaret etmedi mi? Roman milletvekilleriniz her gün size söylemiyorlar mı? HDP’yi ziyaret etmedi mi? İYİ Parti’yi, MHP’yi ziyaret etmedi mi kardeşlerimiz? Bu insanlar, şu anda resmi olarak evli. 286 insandan bahsediyoruz. Resmi evli bu insanlar ve eşleri hapishanedeyken halen evlat sahibi olmaya devam ediyorlar. Yani bu talep kimin talebidir? Bizim talebimiz mi? Vatandaşın kendi talebi…”

‘Kadın kelimesinin adı yoktu’

Sözlü tartışmaların ardından Zengin, “AKP gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” dedi. Sözleri kısa zaman içinde sosyal medyada viral olan Zengin’e sosyal medya kullanıcıları AKP döneminde bakanlıktan “kadın” kelimesinin çıkarılması başta olmak üzere kadın hakları gasplarını hatırlattı.

Sosyal medya üzerinden verilen tepkilerin bazıları şöyle: 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.