DünyaEkolojiManşet

Papa Francis: Gezegeni korumak için daha fazla sorumluluk almalıyız

0

Papa Francis, Vatikan’da yer alan Aziz Peter Meydanı’nda yaptığı konuşmada koronavirüs tedbirleri kapsamında kirlilik oranlarının düştüğünü ancak kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte artık daha fazla endişelenmek gerektiğini söyledi.

Pandeminin insanların çevresiyle ilişkisini yeniden düşünmeye ittiğini belirten Papa “Karantina kirliliği azalttı, trafik ve gürültüden arınmış pek çok yerin güzelliğini bir kez daha ortaya koydu. Şimdi, faaliyetlerin yeniden başlamasıyla birlikte ortak evimize bakmak için daha fazla sorumluluk almalıyız” dedi.

Fosil yakıtlardan çıkma çağrısı

Perşembe günü 225 sayfalık bir el kitabı yayınlayan Vatikan, Katoliklerin fosil yakıt endüstrilerinden ayrılmaları ve çevreye zarar verip vermediklerini kontrol etmek için madencilik gibi sektörlerdeki şirketleri yakından izlemeleri gerektiğini söylemişti.

Francis, Birleşmiş Milletler Dünya Mülteci Günü’nden bir gün sonra yaptığı konuşmasında mülteciler hakkında da açıklama yaptı. Koronavirüs krizinin, mültecileri sömürüye karşı daha savunmasız hale getirdiğini söyleyen Papa, onlar için koruma sağlanması gerektiğini belirtti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.