DünyaManşet

Irkçı cinayette ikinci tahliye: Floyd’un ölümünden sorumlu bir polis daha kefaletle serbest

0

George Floyd‘un öldürülmesiyle ilgili olarak 29 Haziran’da mahkemeye çıkacak olan 26 yaşındaki J. Alexander Kueng geçen cuma 750 bin dolar kefaleti ödeyerek kaldığı Hennepin County Cezaevi’nden şartlı olarak tahliye edildi.

Floyd’un Derek Chauvin tarafından öldürülmesi sırasında herhangi bir elyemde bulunmayan Kueng, ikinci derece cinayetle suçlanıyordu.

Polis Şefi ‘suç ortağı’ demişti

Cinayetin sorumlularından olan 37 yaşındaki Thomas Lane de 10 Haziran’da serbest kalmıştı. 

Minneapolis Polis Şefi Medaria Arradondo 31 Mayıs’ta, bölgede Floyd’un öldürülmesi nedeniyle devam eden protestolar sırasında CNN‘e konuşarak olay yerindeki polislerin, cinayete engel olmadığı için “suç ortağı” olduklarını söylemişti.

Floyd’un boğazına dakikalarca bastırarak ölümüne sebep olan eski polis Derek Chauvin ise ikinci dereceden cinayetten yargılanacak. 1.25 milyon dolarlık kefaletin belirlendiği Chauvin ve kefalet bedeli 750 bin dolar olan dördüncü polis Tou Thao ise Hennepin Böge Cezaevi’nde tutuluyor.

Ne olmuştu?

46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs’ta dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca “Nefes alamıyorum” diye yalvarmıştı. Floyd’un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış, yoldan geçenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahlara yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.Eyalette acil durum ilan edilirken olayları kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızlar görevlendirildi, Başkan Trump orduyu göreve çağıracağını söyledi.  

Floyd’un ölümü sonrası artan ırkçılık karşıtı gösteriler, ABD’nin dışına çıkıp tüm dünyaya yayıldı.  

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.