TürkiyeGündemManşet

Görevden alınan İkiköprü Belediyesi Eş Başkanı’na gözaltı

0

Batman Beşiri’de yerine kayyım atanan İkiköprü Belde Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Taş’ın da aralarında bulunduğu yedi kişi gözaltına alındı, toplam 25 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Taş’la birlikte gözaltına alınanlar şöyle: Belediye meclis üyesi Tahsin Yıldırım, belediye çalışanları Hüseyin Taş, Cemal Doğan, Ekrem Evruz, Bayram Özalp ve ismi öğrenilemeyen bir kişi daha. Gözaltındakiler Batman Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

MA’nın aktardığına göre, Batman’da yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde kent merkezi ve bazı köylerdeki evlere jandarma tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. İkiköprü Belediyesi Eşbaşkanı Osman Karabulut’un da evine baskın düzenlendiği, ancak evde bulunmadığı için gözaltına alınamadığı öğrenildi. 

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 51 oy alarak seçilen HDP’li İkiköprü Belediyesi’ne Aralık 2019’da kayyım atanmıştı. Belediyenin Eş Başkanı Osman Karabulut, “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla devam eden dava gerekçe gösterilerek 7 Aralık 2019’da görevden uzaklaştırılmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.