DünyaManşet

Siyah Avrupa Parlamenteri: Belçika polisinin ırkçı saldırısına uğradım

0

Mali kökenli Avrupa Parlamenteri Pierrette Herzberger-Fofana, Belçika polisi tarafından ırkçı saldırıya uğradığı gerekçesiyle şikayette bulundu.

Almanya‘dan Yeşiller grubundan vekil olan 71 yaşındaki Herzberger-Fofana, çarşamba günü Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu‘nda yaptığı konuşmada, Brüksel‘deki Kuzey Tren İstasyonu‘nda, polisin siyah olduğu için kendisine sert davrandığını anlattı. 

‘Beni aşağıladılar’

Euronews‘in aktardığına göre, Herzberger-Fofana, kendisinin, dokuz polis tarafından kontrol edilen iki siyah gencin resmini çekmeye çalışırken müdahaleye uğradığını söyledi. Polisin sert bir şekilde telefon ve çantasını aldığını, bacaklarını ayırarak duvara dayadığını ve aramak istediğini anlatan Herzberger-Fofana, “Bunun ayrımcı ve ırkçı eğilimleri olan bir davranış olduğunu düşünüyorum. Beni aşağıladılar. Bugün şikayette bulundum çünkü polis şiddeti soruşturulmalı” dedi. 

Herzberger-Fofana, George Floyd hadisesiyle tüm dünyanın polis şiddetinin nelere yol açabileceğini gördüğüne işaret ederek, “Bu hadise bende büyük travma yarattı” ifadelerini kullandı. 

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Belçika hükümetinden konuyla ilgili bilgi talep edeceklerini belirtirken, Brüksel’de Kuzey İstasyonu bölge polisi sözcüsü Audrey Dereymaeker, Pierrette Herzberger-Fofana’nın kimlik kontrolü sırasında zorluk çıkardığını, bu yüzden bir kadın polisin arama yaptığını söyledi. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.