DünyaManşetYaşam

Kedi Bob artık yok

0

Evsiz James Bowen‘in hayatını değiştiren; çok satan A Street Cat Named Bob adlı kitabına konu olan ve filmi çekilen kedi Bob 14 yaşında hayata veda etti.

Bowen’in kitabının yayıncısı Hodder & Stoughton, Bob’un ölüm haberini doğrulayarak şu açıklamayı yaptı: “James ve Bob dünyanın dört bir yanındaki hayranlarını bulmaya devam ederken, Bob kitap imza günlerinde iyi dileklerle karşılaştı, dünyayı dolaştı ve kedi şöhretiyle başa çıktı. O, çok özlenecek sıra dışı bir kediydi.” 

Bowen’in hayatını değiştirmişti

James Bowen, 2007’de sokaklarda yaşıyor ve hayatını sokak sanatçılığı yaparak kazanıyordu. Yaşadığı psikolojik sorunlar ve uyuşturucu kullanımına bağlı olarak bipolar tanısı konuldu. Rehabilitasyona gitti ve Tottenham’da bir barınakta yaşamaya çalıştı. Bir gün barınağa girerken, hayatını değiştirecek olan sarman kediyle karşılaştı. Bacağında enfeksiyon olduğunu fark edip sarman kediye yardım etme kararı aldı. 

Kediyi tedavi eden ve o süreçte gerçek sahibini bulmak adına ilanlar veren Bowen, en sonunda kedinin ailesini bulacağını düşünerek onu sokağa bıraktı. Ancak kedinin gidecek yeri olmadığını anlayan Bowen, sahiplendiği kediye Bob adını verdi.

Kedi Bob, sokak şarkıcılığı yapan Bowen’e eşlik etti. Zaman içerisinde sokakta polislerin verdiği sıkıntılar yüzünden şarkı söylemeyi bırakan Bowen, dergi satmaya başladı. Bob’un sayesinde hayatını düzelten Bowen, uyuşturucuyu bırakmaya, bağımlılığından tamamen kurtulmaya karar verdi. 

Evsiz genç adamın Bob’un hikayesini anlattığı kitabı 2012’de basıldı, 2016’da Luke Treadaway’in rol aldığı filme uyarlandı. Bob, filmin bir sonraki yıl çekilen devam filmi A Gift from Bob’da da rol almıştı.

Bowen, ölen kedisinin ardından şunları söyledi:

Bob benim hayatımı kurtardı. Bir işbirliğinden daha fazlasını verdi bana. Kitaplarımız ve filmlerimizle birlikte elde ettiğimiz başarı mucizeviydi. Binlerce insanla tanıştı, milyonlarca hayata dokundu. Onun gibi bir kedi yok. Ve hiçbir zaman olmayacak. Hayatımın ışığı gitmiş gibi hissediyorum. Onu asla unutmayacağım.”

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.