İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

TGS’den Bakan Soylu’ya ‘namussuzluk’ yanıtı: Haddinizi bilin

0

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Trabzon Belediyesi’nde işçi olarak işe başlayıp Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kadar yükselen Ali Ayvazoğlu’nun hikayesini, “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlığıyla haberleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter’dan yazı için yaptığı yorumda, “Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur” dedi.

Bakan’ın Öztürk’ü hedef alan açıklamasına karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve gazeteciler büyük tepki gösterdi. TGS “Haber hoşunuza gitmedi diye gazeteciye hakaret edemezsiniz. Haddinizi bilin” derken, gazeteciler “Bakanın hakaret serbestisi mi var” diye sordu.

Öztürk’ün gazetesinde yayımlanan haberine göre, Ali Ayvazoğlu belediye şirketinde işe başladı, ardından eşinden boşandı ve AKP’li Bahar Ayvazoğlu’yla evlendi. Ali Ayvazoğlu’nun bu evlilikten sonra hızla yükseldiğini belirten Öztürk, Trabzon’un 20 yıllık Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız’ın görevinden alınarak yerine vekaleten Ali Ayvazoğlu’nun bu görevi yürüttüğünü yazdı. 2015’te Bahar Ayvazoğlu’nun milletvekili seçildiğini hatırlatan Öztürk, Ali Ayvazoğlu’nun da bu göreve asaleten atandığını belirtti. Ali Ayvazoğlu sonra da Trabzon’dan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne atandı. Saygı Öztürk, Ali Ayvazoğlu’nun bu görevde de uzun süre kalmayacağını ve bakan yardımcılığı ya da genel müdürlüğe atanacağının ileri sürüldüğünü kaydetti.

Soylu: Namus düşmanı, haysiyet celladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Öztürk’ün haberinin yer aldığı tweet’ini alıntılayarak “İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” yazdı.

Soylu’nun, gazeteci Saygı Öztürk’ü hedef almasına karşı meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)  “Haber hoşunuza gitmedi diye gazeteciye hakaret edemezsiniz Sn. Soylu. Haddinizi bilin” açıklaması yaptı. 

TGS Ankara Şubesi ise Soylu’yu özür dilemeye çağırdı: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gazeteci-yazar Saygı Öztürk’e hakaret etmesini, onu hedef göstermesini kınıyoruz. Halkın bilgi edinme hakkını yerine getiren gazeteciler, kimsenin hedef tahtası değildir. Soylu’yu yaptığı hakaretten dolayı kamuoyundan özür dilemeye çağırıyoruz.”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici de Bakan’a “İçişleri Bakanı’nın gazeteciye hakaret etme serbestisi mi var? Soylu, Müyesser Yıldız’dan sonra şimdi de gazeteci Saygı Öztürk’e hakaret yağdırıyor” diye yazdı.

Özgür Mumcu, aynı sözleri Saygı Öztürk Süleyman Soylu’ya söylese ne olurdu diye sorarken,  CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu  tepkisini şöyle dile getirdi: Böyle Bakan olur mu? Gazeteci Trabzon’la ilgili iddiaları yazmış, yanlışsa yanlış dersin, gerekirse mahkemeye gider dava açarsın. Bu Bakan sövüyor! Bakan böyle yaparsa vatandaş ne yapar?”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.