TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

LGS ve YSK sınavları için iki hafta sonu sokağa çıkışlar kısıtlanacak

0

LGS, 20 Haziran’da, YSK ise 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Bakan Koca, “LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler” dedi. Kısıtlamanın ayrıntıları henüz açıklanmadı.

Sınav günlerinde her öğrencinin yanında bir veli bulunacak şekilde bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Bakan Selçuk: Tüm senaryolara hazırız

 
 
Velilerimizden de destek bekliyoruz” diyen Selçuk, “Sınava girecek çocuğa yeni maske vereceğiz. Arada dışarı çıkan çocuğun maskesini yine değiştireceğiz” diye konuştu. Bakan Selçuk ayrıca, LGS kapsamındaki sınavın açık havada yapılması önerisiyle ilgili olarak, sınav güvenliği riske girerse, sınavın tamamının boşa gideceği uyarısı yaptı, “Çok fazla risk var” dedi.
 
Koronavirüs salgını dolayısıyla internet ve televizyon üzerinden devam eden eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, “Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz fakat yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık” ifadelerini kullandı.
 
Selçuk, ilkokul ve ortaokul karnelerinin e-okul üzerinden, lise karnelerinin ise randevulu olarak okuldan alınabileceğini belirtti. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.