TürkiyeManşet

15 Temmuz gazilerine polis müdahalesi

0
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı önündeki eylem

AKP Genel Merkezi önünde kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle eylem yapan 15 Temmuz gazilerine polis müdahale etti. Çıkan arbedede iki kişi yaralandı. Çok sayıda gazi ise gözaltına alındı.

Görüntüleri paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan “Kendileri için toplanan yardım paralarının durumunu soran 15 Temmuz gazileri AKP Genel Merkezi önünde gözaltına alındı. 2 gazi ise polis müdahalesi sonucunda yaralandı. Bu utanç size yeter” dedi.

‘Verilen sözler tutulmadı’

Toplanan bağışların kendilerine ulaşmadığını ve gazilik haklarından faydalanamadıklarını iddia eden 15 Temmuz gazileri 23-24 Ocak tarihinde eylem düzenlemeye karar vermişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüşen 15 Temmuz gazileri, haklarında iyileşme sözü almalarıyla eylemlerinden vazgeçmişlerdi.  Ancak bu verilen sözlerin de tutulmamasıyla gaziler 1 Haziran’dan itibaren Bakanlık önünde oturma eylemi yapmaya başladılar.

Turgut Aslan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu

Öte yandan 15 Temmuz’da Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan ve gazi olan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan‘ı Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı atama Resmi Gazete’de yayımlandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.