YerelEkolojiManşet

Uzungöl’ü imara açacak proje ihaleye çıkıyor

0

Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden biri olan ve çevresindeki aşırı yapılaşma yüzünden uzun zamandır tepki çeken Çaykara ilçesindeki Uzungöl’ü imara açacak projenin ilk etabı için 30 Haziran’da ihaleye çıkılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği Uzungöl’de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle iki etaptan oluşacak Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi’nin ihale hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

‘Çevreye uyumlu materyal kullanılacak’

Açıklamada, proje kapsamında görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreaktif faaliyetlerin düzenleneceği ortamın sürdürülebilir bir şekilde yeniden oluşturulmasının amaçlandığına vurgu yapıldı.

Projede 2 bin metre uzunluğunda ahşap korkuluk, kaldırım, bazalt bordür ve rulo çim yapımını içeren birinci etap çalışmalarının, Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararıyla onaylandığı ifade edildi.

Zorluoğlu: Kısa sürede tamamlamayı umuyoruz

Birinci etap proje ihalesinin, 30 Haziran’da yapılacağı belirtilen açıklamada ikinci etap proje çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise konuyla ilgili şunları söyledi:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle sonbaharda yapımına başlayacağımız toplam 12 milyon liralık çevre düzenlemesi çalışmasını kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Uzungöl ile ilgili çalışmalarımızda bize her zaman destek olan Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.