TürkiyeEkonomiManşet

İhtiyaç kredisine başvuranların sayısı Nisan’da sekiz kat arttı

0

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, ihtiyaç kredisi kullanımındaki olağanüstü artışlara ilişkin bir açıklama yaptı. Buna göre geçtiğimiz 11 ayda ortalama 120 bin kişinin başvurduğu krediye Nisan ayında 920 bin kişi başvurdu.

Karabat yaptığı açıklamada “Piyasaları hareketlendireceğiz diye yurttaş borç batağına sokuluyor” dedi. Türkiye Bankalar Birliği‘nin verilerini paylaşan Karabat, krediyi kullananların kişi başına olan borcunun da 8 bin 858 liradan 11 bin 853 liraya yükseldiğini söyledi.

‘Bu borçlar nasıl ödenecek?’

CHP’li vekil “Salgın döneminde işsizlik arttı, artık her ailede geliri olmayan ilave bir fert bulunuyor. Bu koşullar altında hükümet yarını düşünmeden ihtiyaç kredilerini yurttaşa dağıttı. Yarın bu borçlar nasıl ödenecek? Ödenemezse bankacılık sistemi ne olacak?” ifadelerini kullandı.

Resmi verilere göre 31 milyon yurttaşın bankalara kredi borcu olduğunu söyleyen Karabat “Geri kalan nüfus ise ya borçluların hanesinde yaşayan aile fertleri ya da çocuklar. Yani kredi borcu olmayan neredeyse yok. 1 yıl önce nisan ayında 217 milyar lira olan ihtiyaç kredisi borcu bu yılın nisan ayında 312,6 milyar liraya ulaşmış durumda. Bu tablo geliri zorunlu ihtiyaçlarına yetmeyen milyonların hazin tablosudur” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.