TürkiyeLGBTİ+Manşet

HDP’li Gülüm’den Bekçiler Yasası’na eleştiri: Kadınlara ve LGBTİ+’lara müdahale edilecek

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu’ndaki, bekçilerin yetkilerini genişleten maddelerin, kadınların ve LGBTİ+’ların yaşamına müdahale anlamına geldiğini söyledi.

Kaos GL’de yer alan habere göre Gülüm konuşmasında varolduğu iddia edilen güvenlik sorununun, iktidarın güvenliği sorunu olduğunu söyledi, ve “iktidar kendi bekasını garanti altına almak için bu paketi önümüze getirdi” dedi.

Kendi görüşünüze göre bir toplum dayatıyorsunuz

Gülüm bekçilerin ayrıca insanların sosyal hayatlarına müdahale edeceği yolundaki endişelerini dile getirdi:

Bekçiler sizin adınıza ahlak bekçiliği de yapacaklar. Sizin görüşünüze göre bir toplum dayatmaya çalışıyorsunuz, bunun için buraya da müdahale etmeye çalışıyorsunuz. Kadınların hayatlarına, yaşam biçimlerine, giyim kuşamlarına müdahale etmeye çalışıyorsunuz.

LGBTİ+’lara, cinsel yönelimlerinden dolayı baskı, şiddet uygulamayı düşünüyorsunuz yani kendi zihniyetinizi sokaklara, meydanlara bekçiler aracılığıyla yaymaya çalışıyorsunuz.

Bekçilerin yetkilerinin genişletilmesiyle ilgili olarak daha önce de CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat endişelerini dile getirmişti. Bekçilerin “AKP‘nin yeni milis gücü” olarak kullanılacağını savunan Polat, böylelikle özel alana müdahale edeceklerini ve ahlak polisliği yapacaklarını söylemişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.