İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

Gazeteci Müyesser Yıldız tutuklandı, İsmail Dükel serbest bırakıldı

0

“Siyasal ve askeri casusluk” suçlamasıyla dört gündür gözaltında tutulan TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız sorgularının tamamlanmasının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 

Savcılık önündeki ifadeleri sonucunda Müyesser Yıldız hakkında tutuklama kararı verilirken İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

‘Gizli kalması gereken bilgileri açıklama’

Savcı Veysel Kaçmaz, askeri casusluk suçlamasından vazgeçerek, Dükel ve Yıldız’a bu kez TCK 329’te geçen suçu yöneltti. Bunun üzerine Yıldız, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” gerekçesiyle tutuklandı.

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı tutuklamanın gerekçesi olarak Yıldız’ın “Kim bu Hafter’le görüşen Türk komutanlar” ve “Libya’ya hangi komutan gitti… Yerine kim geldi” başlıklı iki haberinin gösterildiğini söyledi.

‘Amaç dijital arşivine erişmek’

Soruşturmanın temel amacının Yıldız’ın dijital arşivlerine ulaşmak olduğunu söyleyen Tokatlı, gazetecinin evinde yapılan aramada kendisinin dışında ailesinin de telefon ve bilgisayarlarına imajı alınmadan el konulduğunu söyledi.

Tokatlı açıklamasının devamında Yıldız’ın dijital arşivlerinde 15 Temmuz Darbe davalarına gittiği için o duruşmalarda elde edilen bilgilerin yer aldığını söyledi. Açıklamasında “Elde edilen bilgilerin kripto darbecilerin ve kripto FETÖ’cülerin açığa çıkma telaşıyla kotardıkları yargının, polisin, askerin içerisindeki kripto elemanlarıyla kotardıkları bir soruşturmadır bu” ifadelerini kullandı.

‘Haberler gizliliği ihlal etmiyor’

Avukat Tokatlı yaptığı açıklamada, tutuklamaya gerekçe gösterilen iki haberi aktararak, “O iki haberin bir tanesi General Hafter ile birlikte görüldüğünü yazdığı iki tane FETÖ’cü general diğeri de Libya’ya görevlendirilen bir Korgeneral ilgili haber. O da atama emri daha önceden ifade edilmiş gizli olmadığı bir haber. Biz bu iki haberin nasıl bu ülkenin gizliliğini ihlal ettiğini, nasıl ulusal çıkarları zedelediğini anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Haberlere erişim yasağının bile getirilmediğini hatırlatan avukat Tokatlı, “Madem ki bu haberler bu kadar gizliydi o zaman bunların bir erişim yasağı olmalıydı” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.