Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

İstanbul havalimanlarında yurt dışı uçuşları yeniden başladı

0
Fotoğraf: AA

Yeni normalleşme adımları kapsamında 1 Haziran’da başlayan iç hat uçuşlarının ardından İstanbul’daki havalimanlarında yurt dışı seferleri de belirli ülkeleri kapsayacak şekilde kademeli olarak yeniden açıldı.

Bu kapsamda Türk Hava Yolları Almanya‘nın başkenti Berlin ile Düseldorf, Münih ve Frankfurt kentlerine, İngiltere‘nin başkenti Londra‘ya ve Hollanda‘nın başkenti Amsterdam‘a uçuşlar düzenleyecek.

İlk uçuşlar gerçekleşti

İstanbul Havalimanı’ndan başlattığı tarifeli uçuşlar kapsamında ilk uçuş saat 08.20’de Düselfdorf şehrine yapıldı.Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise ilk yurt dışı uçuşu AnadoluJet’in tarifeli seferiyle saat 08.40’ta Londra‘ya gerçekleşti.

AA’da yer alan habere göre alınan önlemler sebebiyle biletli yolcuların haricinde terminale girişlere izin verilmedi. Yolcuların havalimanına girişte termal kameralarla vücut ısıları kontrol edildi.

Arama noktalarından Dış Hatlar Gidiş Terminaline gelen yolcular, burada sosyal mesafeye uyarak bekledi. Havalimanına giren yolcular bilet ve bagaj işlemlerinin ardından pasaport bölümünden geçerek uçaklara yöneldi.

You may also like

Comments

Comments are closed.