Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel gözaltına alındı

0

TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alındı. TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sosyal medyada yaptığı paylaşımda Dükel’in bu sabah 07.30’da gözaltına alındığını açıkladı. 

Yanardağ, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşımız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah 07.30’da gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni bilinmiyor. Savcılığın 4 gün gözaltı süresi vermiş. Savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek bir gazetecinin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaz, olmamalıdır.”

Müyesser Yıldız’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın TCK’nın 328. maddesiyle başlattığı “Siyasal ve Askeri Casusluk” suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi. 

Yıldız’ın evinde yapılan aramada ‘uzman personel olmadığı’ gerekçesiyle dijital cihazların imajının alınmadığı ileri sürüldü. Aramada Yıldız’ın bilgisayar mühendisi oğlunun kullandığı cihazlar ve avukat eşinin kullandığı bilgisayara el koyuldu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaklaşık bir ay önce Yıldız’ın bir Facebook gönderisini paylaşarak gazeteciyi hedef göstermişti. Kars’ta hayatını kaybeden bir askerle ilgili paylaşım yapan gazetecinin gönderisini Twitter’dan paylaşan Soylu, “Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır” demişti. 

Müyesser Yıldız, geçtiğimiz cuma günü Bakan Soylu’ya dava açmıştı. Yıldız’ın, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’la da devam eden davası bulunuyor.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.