Kültür-SanatManşet

Beyoğlu sineması destek bekliyor: #Sayenizde

0
Salgın sürecinde kapalı kalan, Beyoğlu’ndaki son köklü salonlarından  Beyoğlu Sineması,  kapılarını yeniden açabilmek için destek bekliyor.

Karantina sürecinde de sinema emekçilerinin maaşlarını ve diğer ödeme yükümlülüklerini yerine getiren sinema yönetimi, bu dönemde hükümetten ya da Kültür Bakanlığı‘ndan destek bulamadı. Soruna izleyicileriyle birlikte çare arayan sinema yönetimi, “Beyoğlu Sineması’nda kalalım, her şeye rağmen sizin #sayenizde hep birlikte olalım” diye çağrı yaptı. 

İstanbul’un kültür ve sanat tarihinde önemli bir yeri olan sinemaya  Fongogo üzerinden başlatılan kampanya ile destek olunabilir.

Kurulduğu günden bu yana bağımsız filmlere kapılarını açan, İstanbul Film Festivali‘nin ana salonlarından ve Başka Sinema‘nın anlaşmalı olduğu salonlardan biri olan Beyoğlu Sineması, Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Yeşim Ustaoğlu gibi sinemacıların ilk filmlerini tek kopyayla gösterdi. Sinema yönetimi alacağı desteklerle yeni sinemacıların yetişmesine katkı sağlayacağını, festivallerden ödüllerle dönen filmleri Türkiye’deki sinemaseverlerle kavuşturmaya devam edeceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:  

“Önceliğimiz pandemi sonrası Beyoğlu Sineması’nın kapılarını yeniden açabilmesi. Yapılacak desteklerde Beyoğlu Sineması’nın nesilden nesile bağımsızlığını koruyarak, Türkiye’de sinema kütürünün gelişimine katkı sağlamaya devam etmesi. Ayrıca sinema, geleneklerine bağlı bir sanat dalı olmasına rağmen sinema salonu işletmeciği her daim yeniliğe açık ve çağın gerekliliklerini yerine getirmekle sorumlu olan işletmeler. Beyoğlu Sineması da gerek sinema salonu, gerekse fuaye alanını yenileyerek çağa uygun şekilde faaliyetlerine devam edebilmek için, desteğinize ihtiyaç duyuyor.”

1989’da açılan Beyoğlu Sineması, 1994’te Avrupa Birliği çatısı altında oluşturulan Eurimages üyeliğine Türkiye’den kabul edilen ilk sinema işletmesi. 

You may also like

Comments

Comments are closed.