ManşetEkoloji

Kazdağları’nda basın açıklamasına jandarma engeli

0

Kazdağları’nda yapılmak istenen altın madenine karşı Kirazlı’da 316 gündür çadırlı nöbet tutan eylemcilerin Dünya Çevre Günü sebebiyle yapmak istedikleri basın açıklamasına halkın katılımını jandarma engelledi.

Altın ve Gümüş Madeni Proje Alanı’nda yapılmak istenen basın açıklamasına jandarmanın dışarıdan katılımı yasaklamasının ardından bölge halkıyla bir araya gelen aktivistler hep birlikte dışarıda ikinci bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘Ne yazık ki bugünü kutlayamıyoruz’

Yapılan açıklamada “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Ne yazık ki bugünü kutlamak yerine, ülkemizin her köşesinde gerçekleşen doğa yıkımı ve talanını dile getirmek, yaşam savunucularını ortak mücadeleye davet etmek mecburiyeti içindeyiz” denildi.

Koronavirüs salgınının insanlar için bir uyarı olmasına rağmen bu dönemde doğaya müdahalenin daha da arttığı belirtilen açıklamada “Bilim insanları doğayı sömürerek ve yok ederek yaşamaya devam edersek Covid-19 gibi pandemileri daha sık yaşayabileceğimizi söylüyor” ifadeleri kullanıldı.

‘Doğayı hep birlikte savunacağız’

İklim krizinden, tarım ilaçlarına; maden faaliyetlerinden HES’lere pek çok açıdan doğaın saldırı altında olduğunu belirten çevre aktivistleri açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

Karadeniz’den Akdeniz’e, Kazdağları’ndan Hasankeyf’e Munzur’dan Kirazlıyayla’ya, Salda’dan ODTÜ’ye, Murat Dağı’ndan Efemçukuru’na, Kuzey Ormanları’ndan Bergama’ya tüm yaşam savunucularıyla dayanışma içerisinde doğamızı ne olursa olsun savunacağız.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.