Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Erdoğan: Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları iptal edildi

0
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı tarafından 6-7 Haziran tarihinde 15 ilde uygulanacağı belirtilen sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini duyurdu.

Normalleşme dönemi kapsamında sokağa çıkma yasaklarını kaldırdıklarını belirten Erdoğan “Bir ara 700 küsürlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık” dedi.

‘Gönlümüz razı olmadı’

Daha sonra vatandaşlardan alınan geri dönüşleri değerlendirmeye aldıklarını belirten  Erdoğan açıklamasında “Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı” dedi.

Erdoğan “2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı” ifadelerini kullandı.

İptal kararını kendisinin verdiğini belirten Erdoğan son olarak “Bunun için, Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, maske-mesafe-temizlik kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum” açıklamasını yaptı.

You may also like

Comments

Comments are closed.