Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

İstanbul’da toplu taşımaya ‘normalleşme’ ayarı

0

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında toplanan İstanbul Hıfzıssıhha Kurulu ‘normalleşme’ döneminin başlamasıyla birlikte, toplu taşımaya ilişkin koronavirüs düzenlemelerini yeniden ele aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali yardımcıları ve İl Emniyet Müdürlüğü‘nün de katıldığı toplantıda,  otobüs ve metrobüslerde oturan yolcu sayısına sınırlama getirilmezken, ayakta yolcu kapasitesinin üçte biri kadar kadar yolcu alınması kararlaştırıldı. Yolcular karşılıklı dörtlü koltuklarda çapraz oturma düzeniyle oturacak.

Ayakta yolcuların yakın temasının engellenmesi için, araç zemininde etiket uygulaması yapılacak, araç kapasitesinin dolması halinde ise sürücü tarafından yolcu alınmayacak. Israrla binmek isteyen yolcular hakkında sürücü tarafından kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunulacak.

Vapurlara yolcu kapasitesi kadar yolcu alınacak

Metro ve raylı sistem araçlarında oturan koltukların tamamı ile ayakta yolcu kapasitesinin yarısının toplamı kadar yolcu alınması, şehir hatları vapurları ve deniz motorlarında ise oturan yolcu kapasitesi kadar yolcu alınmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca maskesiz yolcu alınmamasına, tüm araçlarda sıvı el dezenfektanı bulundurulmasına, araçların her gün sefer öncesi ve gerekli görülen hallerde sefer aralarında dezenfekte edilmesine karar verildi. Duraklarda sosyal mesafenin muhafazası amacıyla işaretleme yapılması da zorunlu kılındı.

Kurallara uymayanlara idari para cezası verilecek. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanunu‘nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılabilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.