DünyaManşet

Floyd davası: Chauvin’in suçu ağırlaştırıldı, diğer polisler cinayete yardımla suçlanıyor

0
afp

George Floyd adlı siyah ABD vatandaşının polis memuru Derek Chauvin tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler dokuzuncu gününe girerken, cinayet davasıyla ilgili gelişmeler oldu.

Minnesota Savcısı Keith Ellison tarafından yapılan açıklamaya göre, Chauvin hakkındaki suçlama, üçüncü derece cinayetten ikinci derece cinayete çıkarılarak ağırlaştırıldı. Buna göre katil polis, 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabilecek. Mahkeme belgelerine göre Floyd’un öldürülmesi sırasında hiçbir şey yapmayan diğer üç polis memuru da cinayete yardım ve yataklıkla suçlandı. Zanlılar tutuklandı.

Aile, birinci derece cinayetten hüküm giymesini istiyor

Floyd‘un ailesinin avukatı Benjamin Crump kararı, “Adalet yolunda atılmış önemli bir adım, Floyd’un huzur bulmasını sağlayacak bu karardan memnunuz” sözleriyle değerlendirdi. Ancak Crump daha sonra CNN kanalına konuşarak, ailenin, Chauvin’in birinci derece cinayetten hüküm giymesini istediğini aktardı.

Savcı Ellison, “topluma adalet getirmenin genellikle ağır ve çetin bir iş olduğunu, ancak ABD’lilerin bu konuda çalışmaya başlamak için Floyd davasının bitmesini beklemediğini” söyledi. Ellison “Adil bir toplum için kuralları yeniden yazmalıyız” dedi.

Minnesota yasalarına göre bir cinayetin birinci ya da ikinci derece sayılması için, öldürme kastı aranıyor. Birinci derece cinayetlerin bir çoğunda ise cinayetin önceden planlanmış olması gerekiyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.