ManşetEmekKoronavirüs Salgını

Vogue koronavirüs emekçilerini kapağa taşıdı

0

Dünyaca ünlü moda dergisi Vogue‘un Britanya baskısının temmuz sayısı kapağında, derginin çizgisinde alışılmış olanın dışında kişiler yer alıyor: Bir ebe, bir vatman, bir de süpermarket çalışanı.

Yayın yönetmeni Edward Enninful kapakla ilgili kararlarını şöyle açıkladı:

Onlar, koronavirüs salgınının zirveye ulaştığı, herkesin evde olduğu bir dönemde üniformalarını giyip insanların yardımına koşan milyonları temsil ediyor. Bu tarihi süreç özel bir çalışmayı hak ediyordu. Bu şekilde teşekkür etmek istedik.

View this post on Instagram

“Everyone has contributed something during this pandemic that has kept this country going whether it’s in a small way or a big way.” For the July 2020 issue, #BritishVogue is highlighting the front-line workers, celebrating their bravery and dedication to helping others during the coronavirus crisis. Watch as the three key worker cover stars – London Overground train driver Narguis Horsford, community midwife Rachel Millar and supermarket worker Anisa Omar – recall the community spirit, acts of kindness and unity they have seen during their working days since coronavirus forced the world into lockdown. See the full film at the link in bio. Directed and edited by @TomGilfillan, DoP @AnnaMaccc and produced by @TheRealMinnieCarver & @PavilionWorks.

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

‘Sağlık çalışanlarının önemi anlaşıldı’

Kapaktaki üçlüden biri, kentin doğusundaki Homerton Hastanesi’nde çalışan 24 yaşındaki ebe Rachel Millar.

Salgın boyunca onlarca bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olan Millar, Vogue’un kapağına taşınmasıyla ilgili olarak “Çok mutlu oldum. Sanırım okurlar da Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) bir temsilcisini kapakta görmekten memnuniyet duyar. Bu süreç geçmişte gözardı edilen sağlık çalışanlarının önemini gösterdi” dedi.

‘Dalga geçiyor sandım’

10 yıldır Transport for London’da çalışan, beş yıldır da vatmanlık yapan Narguis Horsford ise müdürünün kendisini çağırıp, “Vogue’a röportaj vermek ister misin?” diye sorduğunda, dalga geçtiğini sandığını söyledi:

Ama gerçekmiş. Ulusal Sağlık Sistemi çalışanlarının önemini kimse gözardı edemez. Ama bu süreçte hayatın akışını sağlamak için çalışan başka meslek gruplarına da vurgu yapmaları çok güzel. Ön saflarda çalışan kadınları temsil ettiğim için çok mutluyum. Salgın ilk başladığında işe giderken korkuyordum ama zamanla toplum için önemli bir iş yaptığımı fark ettim ve gurur duymaya başladım.

Üçüncü kişi market çalışanı

Kapağa çıkan diğer isim ise 21 yaşındaki Anisa Omar. Kentin kalabalık tren ve metro istasyonlarının bulunduğu King’s Cross’taki Waitrose markette çalışıyor. Salgının ardından işiyle gurur duymaya başladığını anlatan Omar’a göre artık marketteki görevi, sıradan bir işten öte bir şey.

Benzer bir hareketi Elle Türkiye‘de Mayıs sayısında “Onların Gücü ile” sloganıyla yapmıştı. Salgın günlerinde görevinin başında olan on farklı meslekten kadının fotoğrafının yer aldığı sayı, on farklı kapakla satışa çıkmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.