DünyaManşet

Pentagon başkentte 1600 asker konuşlandırdı

0

ABD‘de George Floyd‘un ardından başlayan protestoların sekizinci gününde, Pentagon Sözcüsü Mark Esper Hoffman, yaklaşık 1600 askerin tedbir amaçlı başkente konuşlandıracağını duyurdu. 

Hoffman bu iş için 82’nci Hava İndirme Tümeni’ne bağlı Acil Müdahale Tugayı‘nın 504’üncü Görev Gücü Taburu’nun görevlendirildiğini söyledi. 

‘Şehrin içinde değiller’

Sözcü, askerlerin Ulusal Başkent Bölgesi‘ne konuşlandırıldığının ancak Washington DC‘nin içinde olmadıklarının altını çizdi:

Teyakkuz halindeler ama 10. Madde altında görevliler, sivil otoritelerin operasyonlarına katılmıyorlar. Fort Bragg ve Fort Drum‘dan sevk edilen askerlerin sayısı yaklaşık 1600’dür.

82. Hava İndirme Tümeni Acil Müdahale Tugayı daha önce ABD‘nin İran ile Irak‘ta yaşadığı gerilimler üzerine Irak’a sevk edilmişti.

Trump: Gerekirse askeri gücü kullanırız

ABD Başkanı Donald Trump, pazartesi günü Beyaz Saray‘ın önünde yaptığı konuşmada, ülkede geçen haftadan bu yana devam eden olaylarla ilgili olarak, gerekirse askeri güç kullanılacağı tehdidinde bulunmuştu.

Ülkede dün akşamdan itibaren 100 bin Ulusal Muhafız aktif hale getirilerek valilerin emrine verilmişti.

Gösteriler sekizinci gününde

ABD’de polis memuru Derek Chauvin‘in siyah vatandaş George Floyd’u diziyle boğazına bastırmak suretiyle boğarak öldürmesi üzerine başlayan olaylar sekizinci gününe girdi.

Göstericiler ve polis ile ulusal muhafızlar arasında çıkan çatışmalarda Associated Press‘in verilerine göre şimdiye kadar yaklaşık 9 bin 300’ün üzerinde kişi gözaltına alındı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.