TürkiyeManşet

Bitlis’te dokuz köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı

0
Fotoğraf:AA

Bitlis Valiliği,  il merkezine bağlı dokuz köy ve bağlı mezralarda ikinci emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada yasak ilan edilen köy ve mezralar Doğruyol, Keklikdüzü, Bölükyazı, Kuşlu, Çayırbaşı, Çadırlı, Dereağzı, Yolcular ve Ilıcak olarak listelendi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bitlis İli Merkez İlçesi sınırları içerisinde bulunan; Doğruyol, Keklikdüzü, Bölükyazı, Kuşlu, Çayırbaşı, Çadırlı, Dereağzı, Yolcular ve Ilıcak köy ve mezraları bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının bulunduğu ve barınma amaçlı sığınak/barınak tesis ettikleri bilgisi alınması neticesinde, bahse konu bölgelerde BTÖ mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 02.00’dan itibaren ikinci bir emre kadar Sokağa Çıkma Yasağı ilan edilmiştir.

Bitlis’e kayyım atamaları

2016 yılının Kasım ayında İçişleri Bakanlığı, yönetimi Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) olan Bitlis Belediyesi’ne Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ı kayyum olarak atamıştı. Belediye Eş Başkanları Hüseyin Olan ile Nevin Daşdemir Dağkıran ise ‘terör örgütüne yardım’ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bitlis Belediye Başkanlığı AKP yönetimine geçti. Ancak bağlı olan HDP’li belediyelere yönelik kayyım uygulaması devam etti. 23 Mart 2020’de Güroymak Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir yerine Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar atandı.

 

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.