ManşetDoğa

Yine yasaktan istifade ağaç katliamı

0

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Kanadalı maden firması Eldorado Gold Corporation‘ın Türkiye uzantısı TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin,  her biri 450 metre derinliğinde toplam 462 sondaj noktasına ulaşım için bölgede binlerce ağaç kestiği kaydedildi. Söz konusu şirketin, önümüzdeki dönemde Şahin Dağları’nda yüksek sondaj platformları ile maden arama faaliyetlerine başlayacağı öğrenildi.

Ruhsat alanı içinde 10 köy var 

İlhan Ayrancı.

İlhan Ayrancı, konuyla ilgili hukuki mücadele başlatacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Maden şirketine verilen ruhsat alanı içerisinde 10 mahalle (köy) var ve yaklaşık 10 bin insan yaşıyor. Resmi bilgilere göre bu bölgede 462 sondaj noktası açılacak. Bu noktalara ulaşım için binlerce ağaç kesildi. Ve kesilmeye devam ediyor. Şahin Dağları’nda şu anda örümcek ağı şekilde yollar açılıyor. Her sondaj noktasına çapraz geçişler sağlayacak yollar oluşturuluyor. Kısacası burada ormanı bitiriyorlar. Ormanların yok olmasına izin vermeyeceğiz.”

Şahin Dağları’nın yok olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Ayrancı, “Bu topraklar bize ait. Samsun’un akciğerlerini bu şirkete teslim etmeyeceğiz. Şahin Dağları ile ilgili mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Her türlü hukuki mücadelemizi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Şirkete 2024’e kadar izin verildi 

TÜPRAG’ın 11 bin 758 hektar alanda altın aramak üzere altı ayrı ruhsat aldığı ve şirketin 2024 yılına kadar altın arama izninin olduğu öğrenildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.